The Man Who Walked Around The World: officiële trailer landt voor de nieuwe documentaire van BAFTA-winnende regisseur Anthony Woke

Sinds de aankondiging afgelopen zomer, zijn de verwachtingen voor de nieuwe documentaire van BAFTA-winnaar Anthony Wonke hooggespannen. Deze nieuwe documentaire gaat over het Schotse whisky-icoon Johnnie Walker waarvan Discovery de officiële trailer lanceert.

“Om van niets te komen en iets van jezelf te maken – dat op zich is al zeer iconisch” - Cappadonna, van de Wu-Tang Clan

De preview van 60 seconden van “The Man Who Walked Around the World” - die wereldwijd in première zal gaan in het volledige portfolio van merken en diensten van Discovery op 12 november - bevat bijdragen van Cappadonna van de Wu-Tang Clan, actrice en activiste Sophia Bush, rockmuzikant Zakk Wylde, Sean Miyashiro van 88rising, reclamelegende Sir John Hegarty en nog vele anderen. 

“Je moet het zien als een beweging, een deel van de cultuur” - Sir John Hegarty

In navolging van zijn documentaire over ‘s werelds grootste sportster “Ronaldo” en na de documentaire over Star Wars in “The Director & The Jedi”, raakte de Oscar-winaar Anthony Wonke geïnspireerd om zijn camera te richten op ‘s werelds grootste merk van Schotse whisky. Zijn fascinatie voor het merk groeide nadat hij de bekende “Walking Man" zag verschijnen in talrijke films, muziekvideo’s en bars tijdens zijn reizen rond de wereld. Volgens Wonke is “Het symbool van de "Walking Man" overal aanwezig in één of andere vorm en kreeg zo zijn eigen betekenis. Het ging verder dan een merk, het werd een echt icoon.”

 “Het was een geweldig avontuur om voor deze documentaire door jaren aan materiaal te gaan en te spreken met mensen uit alle lagen van de samenleving – acteurs, muzikanten, barmannen, artiesten, activisten en nog veel meer. Het is een fantastisch verhaal.” - Athony Wonke, director

The Man Who Walked Around the World is een onafhankelijke documentaire van Something™ Originals die werd geproduceerd door Partizan, een productiebedrijf dat tientallen awards heeft gewonnen. In deze film ontdek je het hele verhaal van het bekende whiskymerk, van de oorsprong tot de rol die het heeft gespeeld in enkele legendarische Hollywoodfilms en de muziek die generaties heeft bepaald. De documentaire gaat dieper in op de wereldwijde culturele impact van het whiskymerk en zijn evolutie doorheen de afgelopen 200 jaar, van lokale kruidenierszaak tot een wereldwijd icoon, Johnnie Walker is nog altijd even actueel.

Myriam Lopez-Otazu, VP Content Sourcing and Acquisitions van Discovery verklaarde: “We zijn zeer tevreden dat we een eerste glimp kunnen zien van The Man Who Walked Around the World en kunnen niet wachten om de volledige documentaire te delen met alle gepassioneerde fans van Discovery uit alle hoeken van de wereld.”

Directeur van Diageo Global Scotch, John Williams, voegde toe: We kijken uit naar dit moment sinds we hoorden dat de documentaire zou worden gemaakt. Johnnie Walker heeft een fantastisch verhaal om te delen en de manier waarop Anthony en Something™ Originals het verhaal hebben vormgegeven, is ronduit fantastisch.”

Managing Partner van Something™ Originals Andy Hewitt licht toe: “Het was een moedige stap voor Johnnie Walker om het bedrijf open te stellen voor een onafhankelijke productie op deze manier. Het whiskymerk waagde een sprong in het diepe, maar geloofden in ons en in onze opzet. Anthony is een briljante regisseur en we hadden er steeds het volste vertrouwen in dat we een fantastische documentaire konden maken die nog lang zal nazinderen.”

U kan de trailer van The Man Who Walked Around the World hier bekijken

De volledige film zal worden uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery vanaf 12 november. Je kan hier  terecht op de website voor meer informatie. ​ 


Voor beeldmateriaal in hoge resolutie kan je terecht op de oona Newsroom.

Voor meer informatie omtrent beeldmateriaal, interviews en/of samenwerkingen kun je terecht bij:

 

Over Anthony Wonke

Anthony Wonke won een Emmy en drie BAFTA-awards als regisseur. Daarnaast werd hij genomineerd voor een Oscar en won hij een Emmy als Uitvoerend Producent. Naast heel wat andere awards, won hij ook de Prix Italia, Peabody, Grierson en RTS voor zijn films. Enkele van zijn vorige documentaires gingen over Cristiano Ronaldo, Star Wars en AP McCoy.

Over Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) is een wereldwijde leider op het vlak van real life entertainment, voor een gepassioneerd publiek van superfans over de hele wereld. De gedeelde inhoud inspireert, informeert en vermaakt zijn kijkers. Ieder jaar levert Discovery meer dan 8.000 uur aan originele programma’s en de zender is wereldwijde leider in verschillende categorieën van genres die het best in de smaak vallen. Het kanaal is beschikbaar in 220 landen en regio’s en in bijna 50 talen. Discovery is een innovatief platform met kijkers op alle soorten schermen, waaronder programma’s om overal te bekijken, zoals het GO-portfolio met apps, streaming die rechtstreeks is bestemd voor de kijkers zoals Eurosport Player, Food Network Kitchen en MotorTrend OnDemand, digitale en sociale content van Group Nine Media; een samenwerking voor het delen van belangrijke natuurhistorische en feitelijke inhoud met de BBC; en een strategische samenwerking met PGA TOUR om het internationale thuisfront voor golf te creëren. Het portfolio van premiummerken van Discovery bestaat uit Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel en het toekomstige multi-platform JV met Chip en Joanna Gaines, Magnolia en OWN: Oprah Winfrey Network in de V.S., Discovery Kids in Latijns-Amerika en Eurosport. Discovery is de toonaangevende leider op het vlak van lokale relevante premium sportuitzendingen en “Home of the Olympic Games” in Europa. Voor meer informatie, ga naar corporate.discovery.com en volg @DiscoveryIncTV op de sociale media.

Over Johnnie Walker

In 2020 is het 200 jaar geleden dat de oprichter van het bekende whiskymerk Johnnie Walker, John Walker, de deuren van zijn kruidenierszaak in Schotland voor het eerst opende. Dit betekende ook meteen de start van de rijke geschiedenis van het merk dat vandaag te vinden is in alle uithoeken van de wereld. 

Johnnie Walker is uitgegroeid tot het grootste merk van Schotse whisky ter wereld (IWSR 2019) met tevreden consumenten uit meer dan 180 landen wereldwijd. Sinds de oprichting van het merk, waren smaak en kwaliteit van essentieel belang voor de whiskyblenders. In de begindagen droeg het bedrijf, dat later uitgroeide tot Johnnie Walker, de naam van zijn oprichter. Tijdens de 19de eeuw verkocht het bedrijf whisky onder de naam John Walker & Sons. Pas toen de consumenten in 1908 de benaming Johnnie Walker begonnen te gebruiken, werd deze benaming ook gehanteerd als merknaam.

 Vandaag bestaat het gamma van bekroonde whisky’s uit Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years en Blue Label. Samen zijn deze variëteiten goed voor meer dan 19 miljoen verkochte kisten per jaar (IWSR, 2018), waardoor Johnnie Walker is uitgegroeid tot het populairste merk van Schotse whisky wereldwijd.

Over Something™ Originals:

Something™ is een wereldwijd platform voor creativiteit, cultuur & het bedrijfsleven. Het bedrijf is zowel een bureau, amusementsbedrijf als productontwikkelaar.

Over Partizan

Partizan is een productiebedrijf dat tientallen awards heeft gewonnen. Het is één van de meest toonaangevende makers van online muziekvideo’s, reclamespots, documentaires, films, animatievideo’s, digitale inhoud en brandcontent, maar ook interactieve evenementen en installaties in de sector. Partizan won verschillende awards waaronder die van Cannes Lions, D&AD, British Arrows en vele andere.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Diageo

Diageo is wereldwijd de grootste producent en distributeur van sterke dranken en heeft een uitgebreid merkenportfolio dat onder andere Johnnie Walker, Talisker, Singleton, J&B, Smirnoff, vodka’s van Cîroc en Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness omvat. Diageo is een bedrijf dat actief is over de hele wereld en zijn producten verkoopt in meer dan 180 landen. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de Londense (DGE) als de New Yorkse (DEO) beurs. Voor meer informatie over Diageo, onze medewerkers, merken en prestaties surft u naar www.diageo.com. Voor meer informatie over de initiatieven en het delen van beste praktijken van Diageo rond verantwoord drinkgedrag, kunt u een kijkje nemen op www.DRINKiQ.com.

Celebrating life, everyday, everywhere.

Neem contact op met

www.diageo.com